Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl29g99kcal0.6g0.9g10.2g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja15g23kcal1.1g2.3g1g0g
Lakka15g6.1kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Liivate 0.7g2.5kcal0.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g287kcal5g14.8g22.6g1g
Valittu annoskoko62g144kcal2.5g7.4g11.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna31g72kcal1.3g3.7g5.7g0.3g
Arvot/100g100g231kcal4g11.9g18.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843