Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g4.7g13kcal0.9g0g1g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Persilja 2.8g0.8kcal0g0g0g0.2g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g38g45kcal0.9g2.3g3.4g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g169kcal5g9.8g11.4g2.6g
Valittu annoskoko63g85kcal2.5g4.9g5.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna31g42kcal1.3g2.5g2.9g0.7g
Arvot/100g100g135kcal4g7.8g9.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122