Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 42g32kcal0.8g6.5g0.1g0.4g
Sipuli 7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Janssonfileet (rainbow)7g10kcal0.7g0.9g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.6g19kcal0.1g0.2g1.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g138kcal3.4g16g6g1g
Valittu annoskoko63g69kcal1.7g8g3g0.5g
Annoskoko puolitettuna32g34kcal0.9g4g1.5g0.3g
Arvot/100g100g109kcal2.7g12.7g4.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083