Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)31g7.8kcal0.3g1.7g0g0.4g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g63kcal1.2g5g4.2g1.4g
Valittu annoskoko63g32kcal0.6g2.5g2.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna32g16kcal0.3g1.3g1.1g0.4g
Arvot/100g100g50kcal1g4g3.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471