Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 20g142kcal0.2g0.1g16g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200g66kcal6.6g9.8g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)120g396kcal32.4g0g28.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g3022kcal136.6g384.2g96g21g
Valittu annoskoko620g1511kcal68.3g192.1g48g10.5g
Annoskoko puolitettuna310g756kcal34.2g96.1g24g5.3g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570