Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen251g83kcal8.3g12.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.7g0.1g4.7g0g
Sokeri 125g509kcal0g125.3g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.4g26kcal0.9g5g0.6g2.3g
Hiiva 21g16kcal2.7g0.2g0.1g1.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 84g594kcal0.6g0.3g66.9g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g84g148kcal0.2g8.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g2882kcal36.8g302.8g145g7.4g
Valittu annoskoko620g1441kcal18.4g151.4g72.5g3.7g
Annoskoko puolitettuna310g721kcal9.2g75.7g36.3g1.9g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854