Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Peruna, keskikokoinen 60g500g300kcal7.5g65g0.5g4.5g
Oliiviöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Tomaattimurska 3199g941kcal17.9g169.5g6.4g60.8g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)90g90kcal6.7g15.3g0.4g1.9g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 240g65kcal7.5g2.5g1.9g3.8g
Vesi1999g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12400g4686kcal80.6g533.8g218.6g143.8g
Valittu annoskoko6200g2343kcal40.3g266.9g109.3g71.9g
Annoskoko puolitettuna3100g1172kcal20.2g133.5g54.7g36g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766