Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g1200g528kcal2.4g124.8g2.4g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%800g480kcal25.6g56.8g16g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Hunaja 240g793kcal1.2g193.9g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Sämpyläjauho, lidl2400g8640kcal312g1680g60g72g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl400g1360kcal56g224g26.8g44g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl400g3600kcal0g0g400g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12400g31391kcal853g4625.2g1014g285.6g
Valittu annoskoko6200g15695kcal426.5g2312.6g507g142.8g
Annoskoko puolitettuna3100g7848kcal213.3g1156.3g253.5g71.4g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88761