Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2448g1469kcal36.7g318.2g2.4g22g
Sipuli (kuorittu)350g94kcal4.5g16.8g0.7g5.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35g315kcal0g0g35g0g
Kirjolohifilee 1049g1735kcal175.7g0g115.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1749g577kcal57.7g85.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 560g798kcal69.9g1.7g57.4g0g
Tilli, tuore 11g3.1kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 1.7g5kcal0.2g0.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12404g9991kcal690.2g846.4g422g57.2g
Valittu annoskoko6202g4996kcal345.1g423.2g211g28.6g
Annoskoko puolitettuna3101g2498kcal172.6g211.6g105.5g14.3g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276921