Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g2000g900kcal20g233.8g2g40g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g400g288kcal10g67.2g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g24g25kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g90g792kcal0g0g90g0g
Mutti paseerattu tomaatti1600g512kcal27.2g73.6g1.6g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g90g61kcal2.2g8.9g1.7g2.3g
Ranskankerma Valio400g1120kcal10g14g112g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)400g1100kcal64g4g92g0g
Lasagnelevy, euroshopper360g1260kcal43.2g255.6g5g0g
Parmissimo - parmesanraaste400g1568kcal132g0g113.6g0g
Kalamata oliivit, pirkka310g527kcal5g4g52.7g13.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12408g16379kcal632.6g1345.4g942.8g119.2g
Valittu annoskoko6204g8190kcal316.3g672.7g471.4g59.6g
Annoskoko puolitettuna3102g4095kcal158.2g336.4g235.7g29.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.8g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=465582