Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1066g3730kcal149.2g596.8g73.5g117.2g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1783kcal52.9g363.7g6.2g18.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 147g446kcal12.8g81.2g2.8g20.4g
Flora margariini 60, annos 10g266g1439kcal0.5g0.8g159.9g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 533g160kcal15.3g19.2g0.5g0g
Leivinjauhe 37g66kcal1.9g14.1g0g0.2g
Kananmuna kuorineen punnittu320g403kcal35.2g1g28.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g27g83kcal2.9g16g1.9g7.5g
Fariinisokeri533g2164kcal0g532.3g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1066g693kcal34.1g51.2g37.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g320g454kcal40g1g32.9g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g266g770kcal3.2g149.2g0g106.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g43g171kcal0g42.2g0g0g
Raparperi 1066g359kcal7.4g58.6g1.1g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12416g25436kcal710.8g3854.6g689.8g570g
Valittu annoskoko6208g12718kcal355.4g1927.3g344.9g285g
Annoskoko puolitettuna3104g6359kcal177.7g963.7g172.5g142.5g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219