Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 798g5670kcal6g3.2g638.6g0g
Sokeri 1131g4590kcal0g1129.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1448g1824kcal159.2g4.3g130.3g0g
Leivinjauhe 53g94kcal2.8g20.1g0g0.3g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2129g7451kcal74.5g1724.3g21.3g63.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g53g213kcal0g52.7g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 532g655kcal21.2g22.9g53.5g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 64g236kcal11.8g7g13.9g19.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12416g41465kcal551g5928.6g1715.2g167.2g
Valittu annoskoko6208g20732kcal275.5g2964.3g857.6g83.6g
Annoskoko puolitettuna3104g10366kcal137.8g1482.2g428.8g41.8g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822