Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 93g133kcal11.7g0.3g9.6g0g
Sokeri 120g488kcal0g120.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g379kcal11.2g77.2g1.3g3.9g
Leivinjauhe 2.8g5kcal0.1g1.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer85g437kcal3.3g47.5g25.5g4.5g
Voi 85g616kcal1g0.3g69g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 57g187kcal1.1g1.7g19.8g0g
Voi 60% rasvaa 11g62kcal0.1g0.1g6.9g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen57g102kcal0.2g24.3g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1242g4816kcal57.4g545.2g264.4g19.4g
Valittu annoskoko621g2408kcal28.7g272.6g132.2g9.7g
Annoskoko puolitettuna311g1204kcal14.4g136.3g66.1g4.9g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814