Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g393g110kcal2.4g23.4g0.8g9.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g70g273kcal23.2g0g20g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g112g37kcal3.7g5.5g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 20g8.3kcal1.9g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g17g123kcal0.2g0.2g13.5g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1242g1141kcal64g66.2g68.8g20g
Valittu annoskoko621g571kcal32g33.1g34.4g10g
Annoskoko puolitettuna311g285kcal16g16.6g17.2g5g
Arvot/100g100g92kcal5.2g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868