Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 40g15kcal0.4g2.8g0.1g1g
Kaali, paistettu 28g23kcal0.3g1.2g1.7g0.6g
Sipuli, paistettu 13g13kcal0.2g0.6g1g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria50g65kcal6g0.6g4.5g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 175g96kcal2.8g23g0.3g1.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g7.5g30kcal0.2g1.5g2.6g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos5g36kcal0g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1245g566kcal20.6g61.2g28.4g7g
Valittu annoskoko622g283kcal10.3g30.6g14.2g3.5g
Annoskoko puolitettuna311g141kcal5.2g15.3g7.1g1.8g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777