Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%900g1440kcal24.3g24.3g135g0g
Poronkäristys (Kylmänen)1008g1361kcal201.6g1g60.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g90g657kcal0.9g0.9g72g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g504g126kcal5g24.7g1g12.6g
Peruna, keskikokoinen 60g1440g864kcal21.6g187.2g1.4g13g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto450g1260kcal85.5g0g99g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g36g94kcal4.7g0.7g7.9g0.2g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12456g11603kcal687.2g477.6g753.6g51.6g
Valittu annoskoko6228g5801kcal343.6g238.8g376.8g25.8g
Annoskoko puolitettuna3114g2901kcal171.8g119.4g188.4g12.9g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763