Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 233g96kcal2.3g9.5g1.9g8.6g
Valkoviini kuiva 146g100kcal0.5g0.9g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl58g73kcal0g11.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 87g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 87g355kcal0g87.2g0g0g
Liivate 12g41kcal10g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1246g1328kcal25.6g218.4g3.8g17.2g
Valittu annoskoko623g664kcal12.8g109.2g1.9g8.6g
Annoskoko puolitettuna312g332kcal6.4g54.6g1g4.3g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370