Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 225g41kcal1.3g5.6g0.9g1.6g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Herne 113g78kcal5.7g10.5g0.4g3.5g
Kuohukerma,valio,2dl113g383kcal2.2g3.4g39.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g84g236kcal13.5g0.8g19.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1246g1770kcal45.8g42.8g152g11.4g
Valittu annoskoko623g885kcal22.9g21.4g76g5.7g
Annoskoko puolitettuna312g443kcal11.5g10.7g38g2.9g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327