Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 507g2056kcal0g506.1g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl715g2432kcal100.1g457.7g22.2g39.3g
Vehnänalkio, 0,25 dl149g477kcal43.2g49.2g12.1g20.9g
Leivinjauhe 30g52kcal1.5g11.3g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl298g2682kcal0g0g298g0g
Rahka, valio894g581kcal89.4g37.5g2.7g0g
Mustikka metsä- 1073g472kcal5.4g68.7g6.4g35.4g
Kananmuna kuoreton 1311g1870kcal163.9g3.9g134.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1192g408kcal36.5g59.6g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g72g286kcal0g70.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g22634kcal880g2529.6g954g191.4g
Valittu annoskoko6240g11317kcal440g1264.8g477g95.7g
Annoskoko puolitettuna3120g5659kcal220g632.4g238.5g47.9g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558