Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 658g939kcal82.3g2g67.5g0g
Sokeri 1017g4130kcal0g1016.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1396g252kcal7.8g34.9g5.6g9.8g
Rypsiöljy 718g6351kcal0g0g718.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1556g5339kcal158.6g1089.2g18.7g54.5g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Ruokasooda 40g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl519g3320kcal72.6g17.6g326.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g24g87kcal0.8g19.1g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.6g0g0g
Rusina 239g700kcal6.7g143.9g1.2g23.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g42630kcal661.8g4739.6g2277.6g175.4g
Valittu annoskoko6240g21315kcal330.9g2369.8g1138.8g87.7g
Annoskoko puolitettuna3120g10658kcal165.5g1184.9g569.4g43.9g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980