Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen964g318kcal31.8g47.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g42g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g578g2024kcal9.8g514.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g43g135kcal4.8g26g3g12.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g578g1793kcal98.3g312.3g16.8g75.2g
Vehnäjauho, sunnuntai752g2632kcal90.2g533.9g15.8g22.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1157g3586kcal196.7g624.7g33.5g150.4g
Voi, normaalisuolainen (Valio)289g2082kcal2.3g2.3g231.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g964g578kcal96.4g41.5g2.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen386g127kcal12.7g18.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu262g330kcal28.8g0.8g23.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka19g77kcal0g19.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.4kcal0g0.2g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl193g1114kcal40.7g10.2g97.4g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g29600kcal1225g4303.8g848.8g565.4g
Valittu annoskoko6240g14800kcal612.5g2151.9g424.4g282.7g
Annoskoko puolitettuna3120g7400kcal306.3g1076g212.2g141.4g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183