Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 1684g670kcal57.9g68.4g10.1g33.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )84g755kcal0g0g83.3g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g702g4209kcal147.3g46.3g378.8g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g211g1206kcal37.3g14.7g104.4g24.8g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g316g2841kcal0g0g315.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton316g66kcal0.9g5.1g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Hunaja 98g325kcal0.5g79.4g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 2806g4731kcal550.6g33.7g266.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12488g29667kcal1593.4g504.4g2318.2g118.8g
Valittu annoskoko6244g14834kcal796.7g252.2g1159.1g59.4g
Annoskoko puolitettuna3122g7417kcal398.4g126.1g579.6g29.7g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824