Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 162g1433kcal0g0g162g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Tomaatti, tuore600g122kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 800g2549kcal195g365.6g15.2g71.2g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g60g236kcal1.8g12g20.4g0g
Korianteri, tuore, annos 20g80g16kcal1.6g3.2g0.4g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12492g9108kcal426.6g874g402.4g183g
Valittu annoskoko6246g4554kcal213.3g437g201.2g91.5g
Annoskoko puolitettuna3123g2277kcal106.7g218.5g100.6g45.8g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962