Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha153g253kcal29g0g15.3g0g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Lehtiselleri 29g3.6kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Tomaattimurska 305g90kcal1.7g16.2g0.6g5.8g
Punaviini 46g32kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g819kcal64g43.2g32.4g16.2g
Valittu annoskoko625g409kcal32g21.6g16.2g8.1g
Annoskoko puolitettuna313g205kcal16g10.8g8.1g4.1g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216