Kekin oliivi-leseleipä

Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 243g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 10g40kcal0g9.7g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%32g81kcal4.5g3.6g1.8g15.9g
Kuivahiiva, annos 11g8.9g32kcal4g3.6g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 264g904kcal26.8g184.4g3.2g9.2g
Oivariini, 60 (100g)24g134kcal0.2g0.2g14.6g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g24g214kcal0g0g24.3g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)16g19kcal0.1g0.7g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2848kcal71.2g404.4g93g50.2g
Valittu annoskoko625g1424kcal35.6g202.2g46.5g25.1g
Annoskoko puolitettuna313g712kcal17.8g101.1g23.3g12.6g
Arvot/100g100g228kcal5.7g32.4g7.4g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100531