Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g12g6.3kcal0.4g0.7g0.2g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.5g7.1kcal0.2g0.2g0.6g0g
Kukkakaali 227g55kcal4.1g5g0.7g5.2g
Palvikinkku HK 3%40g40kcal7.2g0.2g1.2g0g
Vesi344g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g216kcal23.8g12.2g5.4g10.4g
Valittu annoskoko625g108kcal11.9g6.1g2.7g5.2g
Annoskoko puolitettuna313g54kcal6g3.1g1.4g2.6g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830