Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 409g312kcal7.7g63.4g0.8g4.1g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)68g102kcal6.8g7.5g4.8g0g
Sipuli 82g25kcal1g3.9g0.2g1.4g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)55g87kcal1.5g1.5g8.2g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.6g5.1kcal0.3g0.7g0.1g0.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.8g3.1kcal0.2g0.3g0.1g0g
Rypsiöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1116kcal35g154.6g33.8g11.6g
Valittu annoskoko625g558kcal17.5g77.3g16.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna313g279kcal8.8g38.7g8.5g2.9g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101075