Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 59g411kcal0.4g0g46.3g0g
Hunaja 110g362kcal0.5g88.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 86g123kcal10.8g0.3g8.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 102g350kcal10.4g71.3g1.2g3.6g
Leivinjauhe 7.8g14kcal0.4g3g0g0g
Hasselpähkinä 26g164kcal3.6g0.9g15.5g4.5g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 235g84kcal0.4g16.7g0.2g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3015kcal53g361.8g144g25.6g
Valittu annoskoko625g1508kcal26.5g180.9g72g12.8g
Annoskoko puolitettuna313g754kcal13.3g90.5g36g6.4g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623