Tomaattinen peruspastakastike

Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Kertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu10g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl10g85kcal0g0g9.5g0g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g142g153kcal34.1g1.4g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Basilika, tuore28g11kcal0.9g1.4g0.2g1.1g
Tomaatti paseerattu(Pomi)379g87kcal4.9g15.2g0.8g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g724kcal82.6g44.4g25.6g10g
Valittu annoskoko625g362kcal41.3g22.2g12.8g5g
Annoskoko puolitettuna313g181kcal20.7g11.1g6.4g2.5g
Arvot/100g100g58kcal6.6g3.6g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=10232