Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi317g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Peruna, keskikokoinen 60g32g19kcal0.5g4.1g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g8.9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Kaali, valkokaali127g27kcal1.5g4.3g0.3g2.7g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g63g78kcal13.3g0g2.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.7g43kcal0g0g4.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Soijakastike16g10kcal0.8g1.5g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.5g1.2kcal0.1g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g413kcal33.6g27g18.2g9g
Valittu annoskoko625g207kcal16.8g13.5g9.1g4.5g
Annoskoko puolitettuna313g103kcal8.4g6.8g4.6g2.3g
Arvot/100g100g33kcal2.7g2.2g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103251