Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 120g870kcal1.4g0.5g97.4g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)154g932kcal13.3g29.3g84g20g
Sokeri 146g591kcal0g145.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu123g155kcal13.6g0.4g11.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g153kcal4.5g31.2g0.5g1.6g
Leivinjauhe 3.4g6kcal0.2g1.3g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön34g245kcal2.7g3.1g26g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5903kcal71.4g422.4g438g43.2g
Valittu annoskoko625g2952kcal35.7g211.2g219g21.6g
Annoskoko puolitettuna313g1476kcal17.9g105.6g109.5g10.8g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571