Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 20g5.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Palsternakka 6.6g4.2kcal0g0.8g0g0.3g
Nauris 27g7.3kcal0.3g1.1g0.1g0.5g
Lohifilee 160g312kcal29.8g0g21.5g0g
Tilli, tuore 5.3g1.6kcal0.2g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g4g8.8kcal0.7g0.7g0.4g0g
Sipulikuutiot Apetit27g6.9kcal0.3g1.3g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g27g4.5kcal0.5g0.6g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 80g263kcal1.6g2.4g27.9g0g
Vesi266g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)4g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1231kcal67.4g16g100.4g2.8g
Valittu annoskoko625g615kcal33.7g8g50.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna313g308kcal16.9g4g25.1g0.7g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981