Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)124g890kcal0g0g98.9g0g
Sokeri 106g430kcal0g105.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5.9g22kcal1.1g0.7g1.3g1.8g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 129g441kcal13.1g90g1.5g4.5g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g124g381kcal5.4g90.2g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 30g10kcal0.9g1.5g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 69g29kcal6.8g0.3g0.1g0g
Sokeri 24g96kcal0g23.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4664kcal55.6g639.4g203.6g12.6g
Valittu annoskoko625g2332kcal27.8g319.7g101.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna313g1166kcal13.9g159.9g50.9g3.2g
Arvot/100g100g373kcal4.4g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060