Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 27g100kcal3.2g0g9.8g0g
Maissiöljy 15g136kcal0g0g15.4g0g
Vesi190g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste3.8g2.5kcal0.2g0.3g0g0.1g
Lanttu 42g12kcal0.4g1.9g0.1g0.8g
Nauris 21g5.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Sipuli 10g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 4.7g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Maissitärkkelys 7.8g28kcal0g6.7g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 285g522kcal54.1g0g34.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1629kcal117.2g22.2g119.2g3.2g
Valittu annoskoko625g814kcal58.6g11.1g59.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna313g407kcal29.3g5.6g29.8g0.8g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750