Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 142g488kcal14.5g99.5g1.7g5g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.9g20kcal0g4.9g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g124g148kcal4g5.6g12.4g0g
Kananmuna kuoreton 68g97kcal8.5g0.2g7g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g155g101kcal17g6.5g0.5g0g
Sokeri 62g251kcal0g61.8g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 62g28kcal1.9g3g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2287kcal92.4g367.6g45g10g
Valittu annoskoko625g1144kcal46.2g183.8g22.5g5g
Annoskoko puolitettuna313g572kcal23.1g91.9g11.3g2.5g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908