Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 147g597kcal0g146.8g0g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.1g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.9g28kcal0g6.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 48g68kcal5.9g0.1g4.9g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g58g20kcal2.1g2.5g0.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g144g94kcal15.8g6.1g0.4g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore14g3.6kcal0g1.3g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g133g464kcal15.9g94.1g2.8g4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g72g519kcal0.7g0.7g57.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3594kcal81g519g131.8g8g
Valittu annoskoko625g1797kcal40.5g259.5g65.9g4g
Annoskoko puolitettuna313g899kcal20.3g129.8g33g2g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.5g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329