Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli 2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Linssi, punainen, Go Green106g344kcal25.4g51.8g1.1g12.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.6kcal0.1g1.4g0g0.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka11g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vesi353g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 29g260kcal0g0g29.4g0g
Viinietikka balsami7.1g2.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1283kcal54g116.6g61.4g30g
Valittu annoskoko625g642kcal27g58.3g30.7g15g
Annoskoko puolitettuna313g321kcal13.5g29.2g15.4g7.5g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212