Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi41g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.6g13kcal1.6g1.4g0.2g0g
Maito, Kevyt49g23kcal1.6g2.4g0.7g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl13g44kcal1.8g7.3g0.9g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 106g364kcal10.8g74.3g1.3g3.7g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7.8g32kcal0g7.8g0g0g
Nautajauheliha 15%131g268kcal23.5g0g19.6g0g
Sipuli (kuorittu)114g31kcal1.5g5.5g0.2g1.9g
Riisi puuroutuva 42g143kcal2.5g31.5g0.3g1g
Kananmuna kuoreton 72g103kcal9g0.2g7.4g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml41g61kcal0.8g1g6.1g0g
Paprikajauhe 0.7g2.1kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Valkopippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2173kcal106.6g263.8g73.6g17g
Valittu annoskoko625g1086kcal53.3g131.9g36.8g8.5g
Annoskoko puolitettuna313g543kcal26.7g66g18.4g4.3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420