Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 86g66kcal1.6g13.4g0.2g0.9g
Porkkana 22g7.3kcal0.1g1.2g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 345g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g12g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g6.9g8.3kcal0.2g0.4g0.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 2.6g7.9kcal0.3g0.9g0.4g0g
Voi 2.4g18kcal0g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Lohifilee 69g135kcal12.9g0g9.3g0g
Katkarapu 31g21kcal4.5g0g0.3g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g24g24kcal1g4.8g0.1g0g
Valkopippuri 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.5g1.1kcal0g0.1g0g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g598kcal42.4g45.2g26g4.2g
Valittu annoskoko625g299kcal21.2g22.6g13g2.1g
Annoskoko puolitettuna313g149kcal10.6g11.3g6.5g1.1g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674