Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 52g66kcal5.7g0.1g4.7g0g
Sokeri 51g206kcal0g50.6g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g15g46kcal2.7g6.1g1.2g2.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl78g287kcal9.3g57.4g1.6g2.7g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Neljänviljanhiutale 18g59kcal1.8g10.4g0.6g2.1g
Fariinisokeri21g85kcal0g20.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.5kcal0.1g1.4g0.1g0g
Rypsiöljy 27g237kcal0g0g26.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 60g27kcal1.8g2.9g0.9g0g
Raparperi 298g100kcal2.1g16.4g0.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2255kcal47.4g335.8g72.4g23.4g
Valittu annoskoko625g1127kcal23.7g167.9g36.2g11.7g
Annoskoko puolitettuna313g564kcal11.9g84g18.1g5.9g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733