Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g38g122kcal4.3g23.3g1.1g4.6g
Siirappi 5.4g16kcal0g4g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 7.4g21kcal1.1g1.9g0.3g2.9g
Vehnälese 8.2g19kcal1.1g1.3g0.4g3.1g
Ruisjauho (Rainbow)27g87kcal2.7g17.2g0.6g3.8g
Vehnäjauho puolikarkea 230g790kcal23.5g161.1g2.8g8.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.1g55kcal0g0g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2219kcal65.4g417.6g22.6g45g
Valittu annoskoko625g1110kcal32.7g208.8g11.3g22.5g
Annoskoko puolitettuna313g555kcal16.4g104.4g5.7g11.3g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885