Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.4g0g0.1g
Purjosipuli 21g4.7kcal0.4g0.5g0g0.4g
Oliiviöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Riisi tumma 44g154kcal3.1g31.8g1g1.8g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 44g160kcal3.6g34.9g0.2g0.8g
Vesi241g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 3.8g12kcal0.4g1.3g0.5g0g
Paprika punainen 59g17kcal0.6g2.6g0.2g1.1g
Parsakaali brokkoli 69g24kcal3.2g1.3g0.2g1.7g
Katkarapu 104g71kcal14.9g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g952kcal53.6g149g11.4g13g
Valittu annoskoko625g476kcal26.8g74.5g5.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna313g238kcal13.4g37.3g2.9g3.3g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791