Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio214g139kcal21.4g9g0.6g0g
Voi 86g622kcal1g0.3g69.7g0g
Sokeri 73g296kcal0g72.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl86g292kcal1.7g2.6g30g0g
Mantelirouhe, 1 rkl51g297kcal10.9g2.7g26g6g
Kananmuna kuoreton 47g67kcal5.9g0.1g4.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g64g77kcal0.3g19.3g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3608kcal82.4g220.4g262.8g12.6g
Valittu annoskoko625g1804kcal41.2g110.2g131.4g6.3g
Annoskoko puolitettuna313g902kcal20.6g55.1g65.7g3.2g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965