Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt108g50kcal3.4g5.2g1.6g0g
Hiiva 11g8kcal1.4g0.1g0g0.7g
Vehnäjauho, sunnuntai258g903kcal31g183.2g5.4g7.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g17g11kcal0.6g0g4.3g0g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Voi 43g312kcal0.5g0.2g35g0g
Sokeri 73g297kcal0g73.1g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.2g6.7kcal0.2g1.3g0.2g0.6g
Rusinat (Rainbow) 1 pss43g138kcal1.3g30.5g0.3g4.2g
Sekahedelmä, kuivattu 43g96kcal1.5g18.9g0.3g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3715kcal86.2g625.2g99.4g33.4g
Valittu annoskoko625g1858kcal43.1g312.6g49.7g16.7g
Annoskoko puolitettuna313g929kcal21.6g156.3g24.9g8.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984