Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g288g81kcal1.7g17.1g0.6g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 288g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g2.9g6.9kcal0.2g1.2g0.1g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)29g24kcal0.3g1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g235kcal5g40.6g5.4g15g
Valittu annoskoko625g118kcal2.5g20.3g2.7g7.5g
Annoskoko puolitettuna313g59kcal1.3g10.2g1.4g3.8g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.2g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117864