Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 118g376kcal28.7g53.9g2.2g10.5g
Vesi, vesijohtovesi 442g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Sipuli 18g5.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Pinaatti 44g5.9kcal0.7g0.2g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g826kcal59.2g109.8g10.4g22.8g
Valittu annoskoko625g413kcal29.6g54.9g5.2g11.4g
Annoskoko puolitettuna313g207kcal14.8g27.5g2.6g5.7g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385