Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 91g69kcal1.7g14g0.2g0.9g
Kesäkurpitsa, tuore91g15kcal0.5g2.3g0.4g0.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha145g241kcal27.6g0g14.5g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)73g25kcal0.7g5g0.4g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)23g61kcal6.8g0g3.9g0g
Sipuli 18g5.5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste23g168kcal0g0g18.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 11g38kcal0.6g8.3g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 145g56kcal4.8g4.1g2.2g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 5.5g16kcal0.8g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1390kcal87.4g69.2g83.4g3.8g
Valittu annoskoko625g695kcal43.7g34.6g41.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna313g348kcal21.9g17.3g20.9g1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467