Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)255g892kcal30.6g175.9g4.8g12.7g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen177g1275kcal0g0g141.6g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Vesi177g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4403kcal61.2g368.8g292.8g25.4g
Valittu annoskoko625g2202kcal30.6g184.4g146.4g12.7g
Annoskoko puolitettuna313g1101kcal15.3g92.2g73.2g6.4g
Arvot/100g100g352kcal4.9g29.5g23.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122716