Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)12g3.3kcal0.2g0.6g0g0.2g
Lehtiselleri 8.9g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kasvisliemi laimennettu 446g41kcal1.3g1.8g3.2g0.2g
Risottoriisi (Risella), 60g89g312kcal7.1g66.9g1.5g2.7g
Valkoviini kuiva 28g19kcal0.1g0.2g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g33g130kcal11g0g9.5g0g
Oliiviöljy 5.6g49kcal0g0g5.6g0g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1116kcal39.8g139.8g39.6g6.4g
Valittu annoskoko625g558kcal19.9g69.9g19.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna313g279kcal10g35g9.9g1.6g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122743