Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g103g148kcal12.9g0.3g10.6g0g
Sokeri60g244kcal0g60g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g158kcal4.7g32.2g0.6g1.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 16g55kcal0g13.4g0g0.2g
Leivinjauhe 2.3g4.1kcal0.1g0.9g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g164g247kcal0.8g59.2g0.5g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g82g132kcal5.9g13.1g5.8g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 94g241kcal1.2g2.8g25.4g0g
Kiivi kuorittu 26g12kcal0g1.8g0.2g0.7g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 28g21kcal0.2g4.4g0.1g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2540kcal51.6g380.8g86.4g5.6g
Valittu annoskoko625g1270kcal25.8g190.4g43.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna313g635kcal12.9g95.2g21.6g1.4g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759